»Če je slovenska hrana po eni strani 'velika naložba v zdravje', z izbiro lokalnih živil 'nalagamo tudi v prihodnost slovenskega podeželja oziroma mladih prevzemnikov'.«
»Če hočemo, da bo slovenska hrana dejansko ostala na slovenskem trgu, bo treba bistveno več vlagati v znanje.«
»Hrana slovenskega porekla je tako več kot le zdrava in varna hrana, je v bistvu jamstvo za obdelano slovensko podeželje.«
»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«
»Želimo ozaveščati slovenske potrošnike o pomenu kupovanja hrane lokalnega izvora.«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
»Saj bo na tak način slovenski trg še vedno imel domačo pridelano hrano.«
»Slovenski kmet si zasluži mesto v slovenskem prostoru, ki mu pripada, nenazadnje se ukvarja s pridelavo hrane, izvaja ključno dejavnost za to, da smo tudi v Sloveniji lahko siti.«
»Nam, ki že dlje časa delamo na tem področju, se zdi, da se o samooskrbi govori 16. oktobra, ko je svetovni dan hrane, in tretji petek v novembru, ko je dan slovenske hrane.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju